31 januari 2014

words.


flashback friday


En av alla härliga eftermiddagar i Cabarete när vi hade party på bensinstationen haha. Grabbarna överröstade varandra med musik så det ekade och alla drack öl & bara hängde, love that life!


monkey


Det finns massa såna här härliga Herr Nilsson apor här!


Sunset Manuel Antonio



bonfire at the beach


Har varit ute en sväng nu ikväll, ätit middag och checkat läget i stan. Idag hade dom stor bonfire party på stranden. Var riktigt mysigt men vi är way to tired for party today. Så ligger redan i sängen nu, i morgon ska vi upp tidigt och hänga i nationalparken hela dagen!


Manuel Antonio


Hola from Manuel Antonio. Bussresan hit var inget vidare, tre timmar i världens värme. Vi hoppade i poolen direkt när vi kom fram! Sen har vi hängt på stranden hela eftermiddagen. Ätit fisk, utforskat beachen, kollat på apor och njutit av solnedgången. Nu är kl strax efter 18 här och vi gör oss redo för middag! 


rise and shine


Godmorgon! Ska snart ner och äta frukost och sen drar vi vidare mot Manuel Antonio. Men först mysa lite till i sängen..


30 januari 2014

words.


throwback thursday


Förkrök i Cabarete



gottekväll it is


beautiful sky


throwback thursday


Hittade en tarantella på ranchen, mysig sak..


throwback thursday


En av alla spårade utekvällar i Cabarete, classic med såna här kort som man inte ens minns att dom togs.. haha.


the name of the city is..


throwback thursday


Sista kvällen på ranchen, övade att gå på lina.



local dinner


We're in Costa Rica


Vilket dygn. Först 4 timmar på en buss, sen 8 timmar på flygplatsen och sen 3 timmar på flyget. Snacka om att vi var trötta när vi kom fram till hotellet vid halv 7 i morses. Gick loss på frukostbuffén och sen sov vi ett par timmar, har världens skönaste fluffiga sängar! Vi bor en bit utanför San José nu, tog hotell nära flygplatsen eftersom vi bara stannar en natt. Så är inne i centrum i den här staden nu, kommer inte ihåg namnet haha. Har kikat runt i butiker och haffat ett par brallor för under hundringen, det är fett billigt här! Nu tar vi en paus och ska äta på en mysig uteservering.  Ikväll blir det bara lugnt, ska köpa med massa gotte och bara chilla på rummet och se på tv. Har ju bott ganska simpelt ett tag nu så det är nice att ha ett hotellrum som man vill hänga på haha. I morgon tar vi bussen vidare till Manuel Antonio.


Hittade den här texten på flygplatsen i Santo Domingo. Ödet, jag vill så gärna tillbaks till Cabarete!!


29 januari 2014

breakfast at friends


Sitter och äter en sista frukost på Friends nu, ska snart röra oss mot Sosua där vi ska ta bussen till Santo Domingo och flygplatsen. This is gonna be a long day..


28 januari 2014

dinner


last day here..


Hola amigos. Så var det tisdag, sista dagen i Dominikanska Republiken. Lämnade ranchen efter lunch och just nu sitter vi på ett café i Cabarete. Har lägenhet här i natt, kände att vi måste spendera sista kvällen här. Så ikväll blir det middag på stranden och ett par drinkar med våra homies här. Det känns så tråkigt att åka här ifrån, jag har verkligen börjat älska det här stället och alla sköna människor vi lärt känna. Det är första gången man varit på samma ställe utomlands så länge och det känns, det kommer säkert komma en tår ikväll.. Jag är glad att vi åkte till ranchen också, det har varit en riktigt rolig upplevelse och jag kommer säkert sakna det med lite, kommer sakna alla djuren. Jag vill lätt tillbaks hit, men nu är det fokus på en fet sista kväll idag och sen tagga inför Costa Rica i morgon, kommer nog bli awesome det med!


26 januari 2014


Back at the ranch after a great weekend in Cabarete. Har just slutat jobbet för idag, tror vi drar in till Cabarete nu igen efter lunch och möter upp alla amigos i poolen på Maraja, bästa!


23 januari 2014

cheers to the freakin weekend


Woho nu tar vi helg! Åkte in till Cabarete direkt efter jobbet, inledde ledigheten med en fika och nu har vi precis anlänt till vår lägenhet. Bor precis över vårt stammishak Kahuna, blir nice ikväll efter vi förat att bara gå ner för trappan också är vi på klubben haha perfect! Nu bjuds det på välkomstdrinkar i baren, cheers to the freakin weekend!



22 januari 2014

life at the ranch


What's up amigos. Här på ranchen flyter allt på som vanligt, börjar trivas bra här nu. Vi arbetar enbart med hästarna vilket var det vi önskat, så det är toppen. Känns bra nu efter några dagar när man börjar få bättre kontakt med hästarna, börjar lära sig deras namn & personligheter. Jag älskar att känna att man gör något meningsfullt. När hon tog över gården för ca ett år sedan så var flera av hästarna väldigt vanskötta, många av dom har stora sår på ryggen och är oroliga av sig. Så det känns så bra att arbeta med att göra det bättre för dom. Våra dagliga uppgifter utöver matning och vanlig borstning är att behandla deras sår, ge massage, plocka bort fästingar & behandla mot det och andra "parasiter". Hästarna har blivit så mycket finare bara på dessa dagarna. Jag kommer sakna dom när vi åker. 






19 januari 2014


sleep tight


a day off


Idag har vi varit lediga så vi tog en guagua in till Cabarete på morgonen och har hängt där hela dagen. Hängt på stranden, ätit god fisk till lunch och sen mötte vi upp alla homies och chillade i en pool. Så jävla nice dag! Nu blir det jobb fram till torsdag sen åker vi in och sover två nätter i Cabarete. Då blir det party big time can't wait!




18 januari 2014


Idag har vi varit ute på ridtur hela förmiddagen. Har ridit längst landsbygdsvägar, i skogen och genom floder uppe i bergen. Så härligt att rida, ska nog flytta hit och starta en hästranch!


17 januari 2014

Bonfire party


Vi har haft stor barbeque här på ranchen idag, haft en bonfire och grillat massa god mat!



sweety


hade dom här på besök i rummet i natt..


first day at work


Första arbetsdagen avklarad och den har flytit på smidigt, vi har fått jobba med hästarna hela dagen idag. Då ser rutinerna ut så att man börjar runt 7.30 med att gå runt och ge alla 18 hästarna hö. Sen en runda på gården och samlar upp all hästskit som ska dumpas i komposten och byter ut & fyller på vatten. Sen ska en del av hästarna förberedas för ridtur och när dom gett sig iväg ska man samla in alla som är kvar så ska dom borstas och få mat. Så helt okej första dag, hoppas på att få vara med hästarna större delen av tiden. Annars är det trädgårdsarbete och det lockar inte så mycket.. Ska strax ner och bada i floden nu!


16 januari 2014


Här är vårt mysiga rum två veckor framöver, lite annorlunda mot vad vi är vana vid haha. Men bara bita ihop! Det största problemet är spindlarna som finns här. Vi har redan sett en och ja, dom är stora. Och alla vi tre har typ spindelfobi haha, lycka till att sova..



at the ranch


Woho we got internet haha. Har hunnit vara här ett par timmar och gjort oss hemma. Ätit lunch med dom andra här, tagit en promenad och  varit nere vid floden och badat. This is really gonna be something new for sure!